Body Fulness, een weldaad voor lichaam en geest

In onze praktijk werken wij, na voor diverse methoden te zijn opgeleid, alleen nog met Body Fulness.
Body Fulness is een door onszelf ontwikkelde bewegingsmassage die prachtige resultaten geeft op spierpijnen zoals fibromyalgie, stressgerelateerde klachten en Burn Out, hormoonontregelingen en als aanvulling op de Buteyko ademhaling en de bewustzijnsbegeleiding.

Body Fulness is een afgeleide van de massagevorm Holistic Pulsing.

Bij Holistic Pulsing wordt het lichaam ritmisch bewogen terwijl de cliënt gekleed op een massagetafel ligt. Het doel van pulsen in het algemeen is om mensen uit te nodigen om naar hun lichaam te luisteren en alle ruimte te geven aan de processen die zich daarbij voordoen. Het puls-ritme komt ongeveer overeen met de hartslag van een foetus. Dit zacht ritmisch bewegen gaat door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam. Het geeft een gevoel van geborgenheid. Je lichaam bestaat voor 80% uit water en door de puls brengen we dit in beweging. Je zou het met vele kleine golfjes die door je lichaam reizen kunnen vergelijken. Net als een steen die op het wateroppervlak wordt gegooid zullen deze golfjes zich steeds uitbreiden.

Daar waar Holistic Pulsing de beweging gedurende de hele behandeling in blijft zetten laten we bij Body Fulness af en toe de puls heel langzaam uitdoven. Op het laatste moment lijkt er geen beweging meer te zijn maar via de hand komt er nog steeds een pulsatie in het lichaam. Je zou dit helende energie kunnen noemen. Op het moment van stilvallen kan de opgewekte energie gaan stromen. De stilte nodigt uit om alles te laten gebeuren wat nodig is voor jouw herstel.

In eerste instantie zijn alle massagevormen bedoeld om ontspanning, ontstressing en zachtheid te bieden.

Body Fulness mag geen geen primaire genezende werking claimen maar kan wel degelijk bijdragen aan een betere gezondheid. Wij zien veel klachtenvermindering bij fibromyalgie en stressgerelateerde klachten.

Ook bereiken wij veel resultaat als u op dieper niveau oude emoties wil voelen en lichaamsbewustzijn voor u belangrijk is.